Tai Chi Tao

In tegenstelling tot Tai Chi Chuan, is Tai Chi Tao een bewegingsvorm met oefeningen die vloeiend in elkaar overlopen zonder een vaststaand patroon. Het hele lichaam beweegt zich als in een dans van de ene houding naar de andere. Vaak maken de armen een reeks bewegingen terwijl de romp en benen in een bepaalde houding staan.

Deze vrije bewegingsvorm is gebaseerd op de vijf elementen-energieleer en de yin-yang filosofie.

Rustig uitgevoerde bewegingen zorgen ervoor dat obstakels, veroorzaakt door spierspanning en stress, worden opgeheven. De oefeningen herstellen de natuurlijke energiebalans in het lichaam en werken zowel versterkend als genezend.

Deze bewegende meditatie kan zowel staand als zittend worden uitgevoerd en is daarom ideaal voor mensen die beperkt zijn in hun bewegingen, bijvoorbeeld vanwege rugklachten of een lichamelijke handicap. Ook voor mensen in een rolstoel is Tai Chi Tao geschikt.

Voor gezonde mensen werkt Tai Chi Tao preventief. Sporters zullen sneller herstellen van bovenmatige inspanningen en blessures. Wie u ook bent en wat u ook doet, regelmatige beoefening van Tai Chi Tao zorgt voor een gezond en ontspannen lichaam en een heldere geest.

De lessen bestaan uit:

  • Tai Chi Tao oefeningen
  • Balans en gronden
  • Adem aanwijzingen
  • Anti stress oefening